Ugrás a tartalomra

Új pingpongasztalok az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola előcsarnokában

2020.10.29
19:05
2020.10.29
20:27
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság-szerte sikeres sportághoz a pingpong óbecsei kiválóságai igyekeztek kedvet csinálni a diákoknak.

Vadonatúj pingpongasztalok kerültek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola előcsarnokába. A diákok a PEFISPORT nevű projekt keretében ismerkedhetnek meg az asztalitenisszel.

Két vadonatúj pingpongasztalt avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol mától a nagyszünetekben is adogathatják egymásnak a labdát a diákok. Bezeg Réka junior szerb bajnok is ebbe az iskolába járt. Bezeg Réka, háromszoros junior asztalitenisz szerb bajnok, Óbecse: „Remélem, hogy valaki kedvet kap hozzá, hogy kipróbálja, mert most igazából nagyon jó lenne, ha többen elkezdenének a pingponggal foglalkozni.”

Óbecse sok sikeres asztaliteniszezővel büszkélkedhet. Dejan Zeremski és Polyák Sándor edzők mellett Réka és Borislava Perić Ranković paralimpiai bajnok is próbált kedvet csinálni a diákoknak a játékhoz. „Azt szeretném, ha több ilyen esemény lenne, és az iskolák felismernék a sport előnyeit nem csak a tornaórákon, hanem azon kívül is. Remélem, hogy ezt a lehetőséget maximálisan ki fogják használni a gyerekek, és hogy néhányan közülük megszeretik az asztaliteniszt, és csatlakoznak valamelyik klubhoz.”

Az intézmény pályázati pénzekből decemberig közel 2,5 millió dinárt költ különféle projektekre, ezek közül az egyik a PEFISPORT. Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „A PEFISPORT keretein belül most tömegsporttal nem tudunk foglalkozni, nagyon szeretnénk a labdarúgást, a kézilabdát és a kosárlabdát is fejleszteni, amint a tornaterem átadásra kerül. Most az úszással indultunk el heti 2 alkalommal, fedjük fel az úszótehetségeket, az asztalitenisszel, a sakkal, amit az iskola keretein belül a nagyszünetekben és a tehetséggondozás órák utáni foglalkozásain tudunk végrehajtani.”

A pingpongasztalokat a tartományi sporttitkárság támogatásával vásárolta meg az iskola.

Óbecse
iskola
pingpong
asztalitenisz

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.