Ugrás a tartalomra

Mire ügyeljünk a gyümölcs- és díszfák telepítésekor?

2020.11.02
10:19
2020.11.02
16:59
Forrás
Pannon RTV
Most van a gyümölcs- és díszfák telepítésének idénye. Ha időben ültetjük a csemetéket, a gyökerük tavaszig kellően megerősödik, és korábban jelenhetnek meg a zöld hajtások, de ahhoz, hogy átteleljen a fa, a telepítésnél kell körültekintőnek lenni.

Bevermelték a facsemetéket a péterrévei Zóni család faiskolájában. Telepítésnél legalább 60x60 centiméteres gödröt kell ásni ahhoz, hogy a gyökér kellően megeredjen - mondja Szabolcs gazda.

Zóni Szabolcs, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Egy kis metszést, visszavágást csináljunk a gyökereknek, és úgy tegyük bele, háromnegyedig betemetjük a gödröt, és két vödör vizet ráöntünk a gyümölcsfára, és utána tányérszerűen betemetjük a gödröt.

A családi vállalkozás minden évben megújul. A piaci, illetve a vásárlói igények szerint bővítik a kínálatot. A fejlesztést támogatásokkal érik el - mondta Lenke gazdasszony.

Zóni Lenke, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Most volt a pályázat a gépesítésre a Prosperitatin keresztül, nekünk az sokat jelentett, sokat segített. Van több pályázati lehetőség, de mi sem tudjuk teljes egészében mind felhasználni.

A családi vállalkozás a díszkert-tulajdonosoknak is kedvez, a divatnak megfelelően örökzöldeket, tujákat és fenyőket is kínálnak a vásárlóknak.

gyümölcsfa
díszfa
fatelepítés
Zóni Szabolcs
Zóni Lenke
Péterréve

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.