Ugrás a tartalomra

Elkezdték a gimnáziumi tankönyvek magyar nyelvre fordítását

2020.11.03
12:04
2020.11.03
17:35
Forrás
Pannon RTV
13 tankönyv fog a tanulók rendelkezésére állni a következő iskolaévtől magyar nyelven - ezt Petkovics Márta mondta.

A Magyar Nemzeti Tanács tagja kiemelte, az elsős és másodikos matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz és történelem könyvek mellett, a gimnazistáknak szóló másodikos pszichológia tankönyvet is lefordítják magyarra. Ez lehetővé teszi majd, hogy az állami érettségin a magyar oktatásban résztvevő diákok egyenlő eséllyel induljanak, hiszen számukra is elérhetővé válnak a tankönyvek. Emellett pedig a tanárok sokszínű előadásmódját is egységesítik - tette hozzá Petkovics Márta. A tervek szerint a fordítást január közepéig befejezik.

Petkovics Márta, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „Úgy tervezzük és a kiadóval ez a megbeszélés, hogy jövő év szeptemberében megvásárolható az első és második osztályra a tankönyvcsomag. Ezzel még nem fejeztük be a folyamatot. Amikor elfogadják a gimnáziumok harmadik osztálya számára a szerb nyelvű tankönyveket, akkor tovább fogjuk folytatni a munkát. A harmadik és negyedik osztályra is, ugyan ezekből a tantárgyakból és lehet, hogy még más tantárgyakból is fordíttatni fogjuk a tankönyveket.”

fordítás
gimnázium

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.