Ugrás a tartalomra

Benkő: Felkészültnek kell lenni a biztonság megőrzésére

2020.11.03
15:32
2020.11.03
18:53
Forrás
MTI
A franciaországi és a bécsi terrortámadások kapcsán beszélt a magyar honvédelmi tárca vezetője a szlovén kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón.

Az elmúlt időszakban Franciaországban és a hétfő este Bécsben történtek mind azt mutatják, hogy "jogos az aggodalom", készülni kell, és felkészültnek kell lenni a béke, a biztonság, a stabilitás megőrzésére - jelentette ki Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter a szlovén védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján kedden, Budapesten.

"Nem engedhetjük meg, hogy terrortámadások veszélyében éljünk, és majd gyermekeink, unokáink ilyen körülmények között nőjenek fel" - fogalmazott Benkő Tibor. Hozzátette: Magyarország ezért kezdte meg a Magyar Honvédség honvédelmi és haderőfejlesztési programjának végrehajtását.

Matej Tonin, Szlovénia védelmi minisztere gratulált Benkő Tibornak és csapatának az elmúlt években a haderőfejlesztésben elért eredményekhez. Azt mondta: látható, hogy a Magyar Honvédség folyamatosan fejlődik, azt folyamatosan fejlesztik.

Másról is szólt a szlovén védelmi miniszter. Mobil hadikórházat telepítene 2023-ban Maliba Szlovénia, és ebben Magyarország közreműködését is kérte - jelentette be a szlovén védelmi miniszter. Matej Tonin azt mondta: Szlovénia biztosítaná a felszerelést és a technikai hátteret, Magyarországot és más partnereket pedig a személyzet biztosítására kérte fel. A szlovén védelmi miniszter kiemelte: Észak-Afrika fontos terület az európai stabilitás és béke megteremtésében, hiszen az a migráció egyik forrása.

Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter azt mondta, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy miként tudnának egészségügyi szakszemélyzettel részt venni az afrikai kórház működtetésében. Ennek kapcsán azt is közölte, hogy Magyarország erősíteni kívánja jelenlétét Észak-Afrikában, elsősorban a Száhel övezetben, mert ott olyan gondok, problémák vannak, amelyek kihatással vannak Európára, Magyarországra is.

Benkő Tibor
Matej Tonin
terrortámadás
Franciaország
Ausztria
Lyon
Bécs

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.