Ugrás a tartalomra

Még mindig vannak túlélők

2020.11.03
15:42
Forrás
hirado.hu
Csaknem négy nappal a nagy erejű égei-tengeri földrengés után a nyugat-törökországi Izmirben a mentőcsapatok kimentettek egy hároméves kislányt egy ház romjai alól.

A jelenlévők tapssal fogadták Ayda Gezgint, akit a 91. órában sikerült kihúzni a törmelékek közül, 107-ikként.

Legutóbb a 65. órában, tehát még előző nap került ki élve a szintén hároméves Elif Perincek.

A pénteki földrengés közép-európai idő szerint 12 óra 51 perckor történt. A török katasztrófaelhárítás 6,6-os erősségűnek, az amerikai földtani intézet 7-esnek mérte. A földmozgást Athéntől Isztambulig érezni lehetett, és kisebb szökőárt váltott ki.

A görögországi Számosz szigetén ketten vesztették életüket a katasztrófában, Törökországban kedden 102-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Több mint ezren megsérültek, túlnyomó többségük szintén törökországi. A kis-ázsiai országban 143-an szorulnak továbbra is kórházi ellátásra.

izmir
Törökország
földrengés
túlélő
kislány
Ayda Gezgin
mentés

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.