Ugrás a tartalomra

Vissza nem térítendő támogatás fiatal gazdáknak

2020.11.04
12:54
2020.11.04
12:59
Forrás
Szerbiai RTV
A fiatal gazdák számára akár 1.500.000 dináros vissza nem térítendő támogatást tudnak biztosítani a közeljövőben - ezt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter mondta.

A fiatalokat arra biztatta, hogy a vissza nem térítendő támogatásból vegyenek földet vagy jószágokat.

Ezzel egyidejűleg abbéli reményének is hangot adott, hogy sikerül megoldaniuk földműves-nyugdíjak kérdését. A tárcavezető kiemelte, nem lehet ugyanannyi járulékot fizetni egy és száz hektár után. Nedimović hozzátette, a miniszterelnökkel már beszéltek erről a problémáról, és a Világbankkal, valamint az IMF-fel is egyeztetnek, hogy megoldják a kérdést.

A mezőgazdasági miniszter szerint az idei már a harmadik év, amikor rekordtermést jegyezhettek országszerte. Bár a kukorica betakarítása még nem ért véget, megállapítható, hogy csaknem 10 százalékkal jobb a hozam, mint az előző években. Arra is rámutatott, hogy ebben a pillanatban a kukorica termésmennyisége 30 százalékkal magasabb, mint a tízéves átlag, és 60 százalékkal magasabb a szója hozama is a korábbi évekéhez viszonyítva.

vissza nem térítendő támogatás
fiatal gazdák
támogatás
Branislav Nedimović
földműves-nyugdíj
termés
rekordtermés
hozam
szója

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.