Ugrás a tartalomra

Brexit - Van előrelépés, de továbbra is mélyek a nézeteltérések

2020.11.04
20:48
Forrás
MTI
A brit tárgyalóküldöttség vezetője szerint sikerült haladást elérni az Egyesült Királyság és az EU jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalásokon, de továbbra is mélyek a nézetkülönbségek egyes sarkalatos fontosságú kérdésekben.

A brit tárgyalóküldöttség vezetője szerint sikerült haladást elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások szerdán befejeződött fordulóján, de továbbra is mélyek a nézetkülönbségek egyes sarkalatos fontosságú kérdésekben.

David Frost a Twitteren szerda este közzétett bejegyzésében közölte, hogy véget értek az EU-val az elmúlt két hétben tartott "intenzív" tárgyalások.

"Van előrelépés, de egyetértek Michel Barnier-val (az Európai Bizottság tárgyalásvezetőjével) abban, hogy bizonyos központi jelentőségű ügyekben változatlanul erősen széttartanak a nézetek" - fogalmazott a brit főtárgyaló.

Frost hangsúlyozta: folytatódik a munka olyan megoldások felkutatására, amelyekkel maradéktalanul tiszteletben tartható az Egyesült Királyság szuverenitása.

Michel Barnier szerda este a Twitteren közölte: az EU erőfeszítései ellenére nagyon súlyos nézetkülönbségek maradtak az egyenlő versenyfeltételek és a halászati szabályozás ügyében.

Barnier közölte azt is, hogy az EU "minden forgatókönyvre felkészült".

Brexit
Michel Barnier
David Frost
Egyesült Királyság
Európai Unió

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.