Ugrás a tartalomra

Lejár a jelentkezési határidő az Első fizetésemre

2020.11.07
13:29
2020.11.07
15:40
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány által meghirdetett Első fizetésem programra való jelentkezés határideje vasárnap éjfélkor jár le.

Eddig mintegy 20 000 pályázat érkezett a mojaprvaplata.gov.rs portálon keresztül. 14 és félezren konkrétan meghatározták, melyik felkínált munkáltatónál, milyen munkakörben szeretnének dolgozni. Ezt egyébként is kötelező feltüntetni, így akik ezt elmulasztották, holnap éjfélig még pótolhatják. A programot a kormány pénzeli kilenc hónapon keresztül, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével. Zoran Martinović kiemelte: nagyjából tízezer érdeklődőre számítottak, ehhez képest kétszeres a túljelentkezés. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója a szerb közmédia vendégeként elmondta, hogy legalább középfokú végzettségű munkanélküliek pályázhatnak, a jelentkezők 60 százalékát ők is teszik ki. Ez a százalékarány pedig nagyjából megfelel a munkáltatók igényeinek is.

Zoran Martinović, igazgató, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „A legtöbb pályázó adminisztrációs, közgazdasági, jogi, és egészségügyi munkakörökre nyújtotta be igényét, illetve a műszaki és technológiai tudományok szektorából is. Meglátjuk majd, hogyan alakul mindez, hiszen sokan az utolsó pillanatban jelentkeznek. Az, ami fontos, hogy már 3500 személy ki is lett választva a munkáltatók részéről ennek a projektnek a keretében, tehát a 14.500 pályázó közül, aki konkrét munkahelyet jelölt meg.”

Első fizetésem
program
gazdaság
fizetés
határidő
jelentkezés
Zoran Martinović
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.