Ugrás a tartalomra

Csaknem 50 millió a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

2020.11.07
14:28
2020.11.07
14:37
Forrás
MTI
A gyógyultak száma 35,3 millió. A járvány megfékezése érdekében több ország intézkedéseket vezetett be.

Több mint húszezerre emelkedett Lengyelországban a betegség miatt kórházban ápolt személyek száma, ezért a lengyel kormányfő szombaton további 6000 kórházi férőhely létesítését helyezte kilátásba, lélegeztetőgépek kapacitását pedig további 3500-zal bővíthetik az állami tartalékokból.

Csehországban pénteken 11549 új koronavírus-fertőződést mutattak ki. Az országban november 20-áig szükségállapot van érvényben, korlátozzák a kiskereskedelmek működését. A maszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák távoktatásra tértek át, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények. A járványügyi szakemberek arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy mindenki hordjon maszkot és kerüljék a nagy tömeget, zárt légterű helyiségeket.

A vírus okozta szövődményekbe eddig mintegy 1 millió 250 ezren haltak bele. Azonban a betegségből már több mint 35 millióan felgyógyultak.

A fertőzöttek számát tekintve továbbra is az Amerikai Egyesült Államok van az első helyen, ahol több mint 10 millió regisztrált fertőzöttet, 240 ezer halálos áldozatot és 6 millió gyógyultat tartanak számon. Az Egyesült Államokat követi a sorban India, Brazília és Oroszország.

kórház
ápol
Lengyelország
Csehország
fertőzött
gyógyult

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.