Ugrás a tartalomra

Nagyszabású rendőri akció Ausztriában

2020.11.09
10:25
Forrás
Szerbiai RTV
Rajtaütést hajtottak végre az osztrák hatóságok Ausztriában, 70 embert tartóztattak le, közülük 30 iszlamistára koncentrálnak - írja a Szerbiai RTV.

Ma kora reggel olyan emberekre és egyesületekre csaptak le, amelyek állítólag támogatták a Muszlim Testvériség nevű iszlamista csoportot és a Hamász palesztin mozgalmat. A „Ramszesz-hadművelet” keretében az osztrák hatóságok mintegy 60 lakást, házat, üzletet és egyesületi helyiséget kutattak át egy időben Ausztria négy különböző tartományában – Stájerországban, Karintiában, Alsó-Auszriában és Bécsben. A hatóságok közlése szerint a rajtaütések nem állnak összefüggésben a múlt heti bécsi terrortámadással. A Kurier.at szerint az osztrák belügyminiszter az eset kapcsán tett bejelentésében úgy fogalmazott: az akció célpontjai olyanok voltak, akik terrorszervezeteket segítettek. Őket terrorizmus támogatásával, államellenes bűncselekményekkel, illetve pénzmosással gyanúsítják.

Ausztria
terrorizmus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.