Ugrás a tartalomra

Új napközi szolgáltatás Kispiacon és Oromon

2020.11.10
14:36
2020.11.10
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszakban új napközi szolgáltatással bővült a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény kispiaci és oromi kirendeltsége. Az új szolgáltatást eddig több mint 30 gyerek vette igénybe, november másodikai indulása óta.

A napközibe a három évesnél idősebb gyerekek jelentkezhettek. Reggelit, uzsonnát és ebédet is biztosítanak nekik. Kispiacon 3, míg Oromon 2 óvónő foglalkozik a napközisekkel.

Veselinov Ibolya, igazgató, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Az egész napos tartózkodásuk 4300 dinár, a félnapos tartózkodás 1650 dinár. Itt, Kispiacon a helyi közösség ígéretet tett a szülőknek, hogy akik eddig a fél napos tartózkodást fizették, most a különbséget a helyi közösség fogja finanszírozni, illetve besegít a munkaviszonyban lévő szülőknek, míg Oromon a 4300 dinárt kell a szülőknek kifizetni.”

Az önkormányzatot a kispiaci és az oromi óvodások szülei keresték fel az igénnyel. Kezdeményezésük támogatásra talált.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A családorientált önkormányzati programnak ez egy jó plusztartalma, hiszen ebben a járványos időszakban borzasztóan nehéz bármilyen fizikai fejlesztésről és beruházásról beszélni vagy azt megvalósítani, elérni. Viszont mindaz, ami a szülők életét megkönnyíti, leegyszerűsíti és ilyen a napközis óvodai szolgáltatás is, azt az önkormányzat mindenféleképpen támogatja.”

A polgármester hozzátette, hogy a község területén a közeljövőben újabb változások lesznek az iskoláskor előtti intézmények vonatkozásában, hiszen felújítás alatt áll az egyik magyarkanizsai, illetve a martonosi óvoda épülete is.

Kispiac
Orom
Magyarkanizsa
óvoda
Gyöngyszemeink
Fejsztámer Róbert
Veselinov Ibolya

Most

15:19, Frissítve: 15:32

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.
13:35, Frissítve: 15:51

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.