Ugrás a tartalomra

Csütörtökön szavazhatnak a költségvetés módosításáról

2020.11.11
09:01
Forrás
B92, Tanjug
A szerbiai parlament csütörtökön vitázik a módosított költségvetés tervezetéről és az ehhez benyújtott indítványokról.

Csütörtökön folytatódik a szerbiai parlament tegnap megkezdett ülése, amelyen a szerbiai költségvetés módosítása van napirenden.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is felszólaltak kedden.

Újhelyi Ákos, a VMSZ parlamenti képviselője elmondta, a büdzsé módosítása jó alapot jelent a járvány megfékezéséhez. Szerinte a szerbiai gazdaságpolitika felelősségteljesen viszonyul a gazdasághoz, amelynek megfelelően segít a válság időszakában. A VMSZ támogatja a hoteliparnak nyújtott segítséget is.

Fremond Árpád képviselő kijelentette, hogy a VMSZ támogatni fogja a költségvetés módosítását, és arról is beszélt, hogy arra számít, hogy a 2021-es költségvetés megoldja majd a mezőgazdasági termelők nyugdíjjárulékának problémáját.

Csütörtökön 10-kor az ülés a büdzsé módosításának és a benyújtott módosító indítványok részletes vitájával folytatódik, és még aznap szavaznak is ezekről a képviselők - legalábbis ezt mondta korábban Ivica Dačić, a szerbiai képviselőház elnöke.

szavazás
parlament
módosító indítványok
ülés
Köztársasági Képviselőház
Újhelyi Ákos
Fremond Árpád
Ivica Dačić

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.