Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Minél több forrásból kell vakcinát beszerezni

2020.11.11
14:23
Forrás
MTI
A nemzetközi együttműködés lényeges a vakcina szempontjából is - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki már kilenc napja van karanténban koronavírus-fertőzés miatt.

Arra kell törekedni, hogy minél több forrásból lehessen vakcinát beszerezni - mondta Szijjártó Péter egy orosz televíziócsatornának nyilatkozva.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az interjúban közölte, Magyarország kettős célt követ, az egyik az emberek életének és egészségének megvédése, a másik pedig az ország, a gazdaság működőképességének fenntartása.

Szijjártó a nemzetközi együttműködést illetően elmondta, a kölcsönös tisztelet a legfontosabb most ebben a tekintetben, és ahelyett, hogy politikai alapon támadnák egymást az országok, az együttműködést kellene előtérbe helyezni. A nemzetközi együttműködés lényeges a vakcina szempontjából is - tette hozzá.

Megjegyezte: már kilenc napja van karanténban koronavírus-fertőzés miatt, és a tüdőgyulladástól eltekintve csaknem az összes többi tünetet produkálta.

Szijjártó Péter
vakcina
védőoltás
együttműködés
koronavírus
járvány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.