Ugrás a tartalomra

Nem léphető át a határ kijárási tilalom idején

2020.11.12
12:55
2020.11.12
17:53
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
Az átutazó forgalomra és az ingázókra nem vonatkozik a korlátozás.

Magyar állampolgár nem jöhet-mehet a határon át a magyarországi kijárási tilalom idején - mondta Jankó Anita, a Szabadkai Magyar Rádió budapesti tudósítója.

Az átutazó forgalomra és az ingázókra nem vonatkozik a korlátozás, de mindenképpen kell, hogy legyen náluk munkáltatói igazolás, amellyel bizonyítani tudják utazásuk célját.

"Ha egy szerb állampolgár akar beutazni Magyarországra nyolc óra után, megteheti de mint eddig is csak tranzitban, tehát át kell haladnia Magyarországon. Magyar állampolgár nem utazhat nyolc óra után csak ha munkáltatói igazolása van. Ez nyilván az ingázókat érinti leginkább."

kijárási tilalom
határátlépés
magyar állampolgár

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.