Ugrás a tartalomra

Horvátországban átlépte az ezret a koronavírus-járvány eddigi halálos áldozatainak száma

2020.11.14
12:51
Forrás
MTI
Tovább nőtt a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma is - derült ki a horvát válságstáb szombati közleményéből.

A testület jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2866 új fertőzöttet azonosítottak, és újabb 38 ember halt bele a betegségbe. A járvány eddigi halálos áldozatainak száma 1006-ra emelkedett.

Egyébként Horvátország egyike a legliberálisabb országoknak az Európai Unióban, ami a koronavírus-elleni intézkedéseket illeti. Kötelező a maszk viselése mindenütt, de a jogi személyek kivételével a szabálysértőket nem büntetik. Az intézkedések főleg a rendezvényeken részt vevők számának korlátozásban merülnek ki, a sporteseményeket nézők nélkül lehet csak megrendezni és a vendéglátóhelyeknek legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk.

Horvátország
koronavírus
adatok
korlátozások
fertőzöttek
elhunytak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.