Ugrás a tartalomra

A magyar szórvány napját ünnepeljük

2020.11.14
14:21
Forrás
Pannon RTV
A napról és a szórványközösségekről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács a járványhelyzet miatt a Pannon Televízióval közösen emlékezik meg egy alkalmi összeállítással 18 órakor.

Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és magyar király születésének napja, november 15-e a Kárpát-medence szórványmagyarságának napja. Erről az Országgyűlés döntött 2015-ben, nem sokkal ezt a határozatot követően pedig a Magyar Nemzeti Tanács a magyar szórvány napját beemelte a vajdasági magyarság ünnepnapjai és jeles napjai sorába. A napról és a szórványközösségekről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács idén a járványhelyzet miatt rendhagyó módon emlékezik meg: A Pannon Televízióval közösen ma 18 órai kezdettel – a Magyar Szórvány Napja vajdasági programjaként – alkalmi összeállítással köszönti az ünnepet és a sziget-, valamint a szórványmagyar közösségeket. A nézők rövid alkalmi műsort és ünnepi beszédet is láthatnak majd.

a magyar szórvány napja
magyar szórvány napja
magyar szórvány
ünnepi műsor
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.