Ugrás a tartalomra

Donald Trump még nem ismerte el vereségét

2020.11.15
11:27
Forrás
Index.hu
Trump szimpatizánsai Washingtonban tiltakoztak a november 3-i elnökválasztás eredménye ellen. Összetűzés is volt.

Két rendőr megsérült és legalább húsz embert őrizetbe vettek azon a tüntetésen, amelyre Donald Trump több ezer híve vonult ki szombaton az amerikai fővárosban.

Délután a Freedom Plazától a legfelsőbb bíróság épületéig vonultak, transzparensekkel és jelszavak skandálásával tiltakoztak a november 3-i elnökválasztás eredménye ellen. Néhány csoportjuk este összetűzésbe is keveredett az antifa mozgalom és a Black Lives Matter ellentüntetőivel. Az egyik ilyen összetűzésben – írja az NBC News – egy férfit megkéseltek, ő válságos állapotban van.

A republikánus elnök, Donald Trump mostanáig sem ismerte el, hogy november 3-án elveszítette az elnökválasztást a demokrata jelölt, Joe Biden ellen. Bident múlt szombaton nyilvánították győztesnek az addig megszámolt szövetségi állami szavazatok alapján. Azóta kiderült, hogy a demokrata jelölt nyert Arizonában és Georgiában, Donald Trump pedig Észak-Karolinában és Alaszkában.

Donald Trump
Amerika
elnökválasztás
tiltakozás
Washington

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.