Ugrás a tartalomra

Új járványügyi korlátozásokat jelenthetnek be

2020.11.15
12:39
2020.11.15
14:05
Forrás
Pannon RTV, Blic
Rendkívüli ülést tart a szerb kormány 13 órakor. A fő téma a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések.

A megbeszélést követően Ana Brnabić kormányfő sajtótájékoztatót tart. A szerb sajtó arról ír, hogy új intézkedések bevezetését jelentheti be a miniszterelnök. A sajtótájékoztatót a Pannon Televízió élőben átveszi.

Korábban arról írt a szerb média, hogy a szerbiai válságstáb egészségügyi szakemberei azt javasolják, rövidebb ideig tartsanak nyitva a vendéglátóipari létesítmények a koronavírus-járvány terjedése miatt. Eszerint 18 órakor be kellene zárniuk az éttermeknek és a kávézóknak. A szakemberek szerint ennek legalább két hétig kellene érvényben lennie.

A következő egy hétben a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése várható Szerbiában - erről beszélt a Blic napilapnak dr. Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos. Az országos válságtörzs tagja elmondta, hogy ezt követően lassú csökkenés mutatkozhat a fertőzöttek számát tekintve. Ez azonban a lakosok fegyelmezettségétől függ.

koronavírus
korlátozások
intézkedések
nyitvatartás
vendéglátóipari létesítmény
válságstáb
Ana Brnabić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.