Ugrás a tartalomra

Gyógyszercsempészt fogtak a vámosok Röszkénél

2020.11.16
11:24
2020.11.16
11:32
Forrás
MTI
Harmincezer szem gyógyszert próbált Magyarországra csempészni egy cseh férfi a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök a belépésre jelentkező cseh férfi járművének szúrópróbaszerű ellenőrzésekor a csomagtérben lévő táskákból és kartondobozokból megközelítőleg 30 ezer szem - pszeudoefedrint és antihisztamint tartalmazó - gyógyszert pakoltak ki. A tablettákat a sofőr magáénak vallotta.

A pénzügyőrök a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert lefoglalták, a sofőr ellen gyógyszerhamisítás miatt feljelentést tettek.

gyógyszer
csempész
vám
NAV
Röszke
antihisztamin
pszeudoefedrin

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.