Ugrás a tartalomra

Felújították az újvidéki Vojvodina Sport- és Üzletközpont nagymedencéjét

2020.11.18
13:25
2020.11.18
16:57
Forrás
Pannon RTV
Az olimpiai méretű medencét egyaránt használja a lakosság és a sportolók. Az üzembe helyezés a tisztítási és minőség-ellenőrzési folyamat után várható.

1999 óta voltak gondok a víz szivárgásával a nagymedencében. Most a medence mellet felújították a csempéket, a vízvezetéket és a gépházat is.

Dragan Milić, megbízott igazgató, Vojvodina Sport- és Üzletközpont: „Biztosítottuk a lakosoknak a hozzáférést az új termekbe. Kicseréltük az öltözőket, a leeresztett mennyezetet, a teljes szellőztető rendszert és berendezéseket. Amire a lakosoknak eddig a legtöbb kifogása volt, rongálásellenes tusolórendszert szereltünk be. Mikor a medence üzembe lesz helyezve, mindenkinek rendelkezésére fog állni meleg víz.”

A medence 1990-ben lett üzembe helyezve, és azóta nem végeztek rajta jelentősebb felújítást. A jelenlegi munkálatok értéke 127 millió dinár volt, amiből 90-et fedezett Újvidék, 35-öt pedig az idegenforgalmi, kereskedelmi és távközlési minisztérium.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „A következő évben is folytatódnak a befektetések a SPENS-en a medencébe. A költségvetési tervezetben 60 millió dinár van előlátva a gépállomás szűrőberendezésének teljes felújítására. A legkorszerűbb szűrőket fogjuk kapni, a víz biológiai és vegyi megfelelőségének és minőségének szempontjából.”

A teljes medence területét, beleértve az öltözőket, fürdőket és toaletteket is, hozzáférhetővé tették a mozgássérült és speciális szükségletű személyek számára is.

Újvidék
SPENS
Vojvodina Sport- és Üzletközpont
felújít
medence
nagymedence
gépház

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.