Ugrás a tartalomra

Megemlékezés az Akasztottak balladája emlékműnél és a zsidó temetőben

2020.11.18
12:31
2020.11.18
16:20
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán, a Zentai úti Akasztottak balladája, majd pedig a zsidó temetőben lévő emlékműnél koszorúztak.

Megemlékeztek azokról a fiatalokról, akiket a második világháború idején Szabadkán akasztottak fel. 1941. november 18-án tizenöt szabadkai fiatalt, tizennégy fiút és egy lányt ítélt halálra a rögtönítélő bíróság. Kivégzésük 79. évfordulóján a nekik emléket állító Zentai úti Akasztottak balladája emlékműnél koszorúztak. Majd ezt követően a szabadkai zsidó temetőben lévő emlékművet is megkoszorúzták.

Dragi Vučković, vezető, Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet: „Szerbia és Szabadka városa mindig megadja a tiszteletet, megemlékezik, valamint ápolja az emlékezés kultúráját azokról, akik szabadságban akartak élni, akik szembeszálltak a szabadságot elnyomókkal, az embereket és az egyént elnyomókkal.”

megemlékezés
koszorúzás
Szabadka
Akasztottak Balladája
emlékmű
Zentai út

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.