Ugrás a tartalomra

Új nyílászárók a martonosi Szivárvány óvoda épületén

2020.11.19
14:05
2020.11.19
16:06
Forrás
Pannon RTV
A beruházás a martonosi helyi közösség, Algyő, Martonos testvérvárosának és a magyarkanizsai önkormányzatnak az összefogásával valósult meg.

Megtörtént a nyílászárók teljes cseréje a martonosi Szivárvány óvoda épületén. Közel 30 nyílászárót cseréltek le a martonosi Szivárvány óvoda épületén. A beruházáshoz nagyban hozzájárult Martonos magyarországi testvértelepülése is, Algyő, akivel évtizedek óta jó az együttműködés. Horvát Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Algyővel nagyon jó az együttműködésünk, többek között a kultúrában is. Amíg nem volt ez a Covid, addig ők állandóan itt nálunk voltak és ugyan úgy a mi gyerekeink is mentek Algyőre, táborokba, mindenbe. Sajnos ez a Covid beleszólt és az idén nem nagyon bírtunk menni.”

A martonosi intézményben 41 óvodással három pedagógus foglalkozik. Körmöci Valéria, igazgatóhelyettes, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Nagyon-nagyon szükség volt már erre, mert rossz állapotban voltak, de így most ezzel sikerült szebbé varázsolni a gyermekek környezetét és nemcsak szebbé, hanem funkcionálisabbá is tegyük azt.”

A beruházás összértéke közel 1 millió dinár, melynek 30 százalékát Algyő biztosította, a további összeget, tehát közel 700 ezer dinárt pedig a magyarkanizsai önkormányzat. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsa község önkormányzata a továbbiakban is, már ahogy az elmúlt jó néhány évben, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézményeknek a fejlesztését. Most pillanatnyilag egy energiahatékonysági fejlesztésről beszélünk itt Martonoson, hiszen a nyílászárókat, tehát az ablakokat és a bejárati ajtókat cseréltük ki.”

Az illetékesek hozzátették, hogy a további tervek között szerepel a martonosi Szivárvány óvoda külső és belső festése is.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Körmöci Valéria
Szivárvány Óvoda

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.