Ugrás a tartalomra

Elkezdett működni a lakosság központi regisztere

2020.11.20
14:44
Forrás
Szerbiai RTV
Az új adatbázis népszerűsítésén részt vett ma Marija Obradović államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter is.

A tárcavezető arra kérte a polgárokat, hogy az e-Uprava portálon keresztül nézzék meg az adatokat, amelyeket a központi regiszterben vezetnek róluk. A cél az, hogy a polgárok menjenek el a postákra és a helyi adóhatóságokba, ahol további utasításokat kapnak majd arra vonatkozóan, hogy hogyan használják ezt a regisztert - mondta Marija Obradović. Hozzátette, a nyilvántartáshoz való hozzáféréssel nem kell többé a polgároknak ügyintéző ablaktól ügyintéző ablakig járniuk. Ezzel a polgárok adatai egy egységes elektronikus adatbázisban lesznek megtalálhatók. A lakosság központi regisztere az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium, a szerbiai információs technológiát és elektronikus ügyintézést felügyelő iroda és a hivatalos nyilvántartásokkal foglalkozó intézmények közös projektje.

euprava
Marija Obradović

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.