Ugrás a tartalomra

Erőszakmentes projekt a törökbecsei iskolában

2020.11.20
19:28
Forrás
Pannon RTV
Új, erőszakmentes projekt megvalósításába kezdtek a 495 diákot számláló törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolában.

A tanintézményben ugyanis tizenöt éve aktívan működik az a tizenegy pedagógust felölelő munkacsoport, akik eddig is rendszerességgel kísérték a különféle korosztályra jellemző verbális, fizikai erőszakot, ami az elmúlt időszakban igaz csökkenő tendenciát mutat, azonban koránt sem mondható az, hogy a különféle bántalmazásokat sikerült volna teljes egészében megfékezniük. Emiatt a helyi Napraforgó Humanitárius Központ Polgárok Egyesülete erőszakmentes programot dolgozott ki, amit az eredeti terv szerint az egyesület pszichológusai, szakemberei diákoknak szervezett műhelymunkákkal szerettek volna megvalósítani, azonban a koronavírus- járványra való tekintettel a feladatot a tanintézmény pedagógusaira bízták, akiknek az egyesület nemrégiben ezzel kapcsolatosan kiképzést is szervezett, azzal a céllal, hogy a tanítókkal, tanárokkal ismertessék mindazokat a lépéseket, aktivitásokat, módszereket, amelyek a jövőben mindenképp a gyermekek körében eluralkodott erőszak sikeres megelőzésére, kezelésére szolgálhatnak majd. Az erre vonatkozó tartalmakat a pedagógusok tanulóikkal az osztályfőnöki órán vagy akár virtuális térben, az ún. Google tanteremben dolgozzák majd fel. Az erőszakmentes programba a szülőket is bekapcsolják.

Törökbecse
Miloje Čiplić Általános Iskola

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.