Ugrás a tartalomra

Koronavírus Vajdaság: romlik a járványhelyzet

2020.11.21
11:21
2020.11.21
15:37
Forrás
Pannon RTV
Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában, egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán is.

15:36 - Az elmúlt egy nap alatt Vajdaságban 1629 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami 371-tel több, mint egy nappal korábban. Újvidéken jegyezték a legtöbb megbetegedést, 575-öt, ami újabb negatív rekordot jelent a város területén. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleményében azt írja, hogy az egész tartomány területén nehéz helyzetben van az egészségügyi rendszer, minden községben nagyszámú fertőzést jegyeznek. Jelenleg a tartomány 40 községében és városában rendkívüli a helyzet, többek között Újvidéken, Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Nagykikindán, Szabadkán, Zomborban és Zentán is.

11:50 - Egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán. Míg néhány héttel ezelőtt csak egy vagy két koronavírusos személyt kezeltek a helyi közkórházban, a fertőzöttek számának növekedése miatt most 32 koronavírusos páciens szorul kórházi ellátásra, egyikük lélegeztetőgépen van. A szakrendelőkben felfüggesztették a vizsgálatokat és az ellenőrzéseket, ugyanakkor a legsúlyosabb eseteket továbbra is fogadják, és szükség szerint műtéteket is végeznek. A Nagykikindai Közkórházban 11 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal.

8:00 - Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában is. Előbbi területen tegnappal bezárólag 939 aktív esetet tartanak számon, a legtöbben Nagybecskereken vannak, 774-en, de például Magyarcsernyén 41-en, Törökbecsén pedig 50-en. Ami Nyugat-Bácskát illeti, itt 595 aktív beteget tartanak számon. Zomborban a kórházban csak a sürgős eseteket fogadják, az ott dolgozók 8 százaléka megfertőződött a vírussal. A helyi egészségház covid-ambulanciáján az elmúlt napokban megnőtt azok száma, akik tünetekkel fordulnak orvoshoz. Zombor mellett egyébként Apatinban, Hódságon és Kúlán tartják számon a legtöbb beteget. 

járvány
Nagybecskerek
Magyarcsernye
Törökbecse
Nagykikinda
Zombor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.