Ugrás a tartalomra

55 törökbecsei diák pályázhat idén felsőoktatási ösztöndíjra a helyi önkormányzatnál

2020.11.27
11:15
Forrás
Pannon RTV
A 8000 dináros támogatást kilenc hónapra vonatkozóan kaphatják meg a fiatalok

Az elmúlt évekhez hasonlóan, azok jelentkezését várják, akik megfelelnek a községi tanács által meghatározott pályázati feltételeknek, amit a tervek szerint a község honlapján, valamint a helyi közösségek hirdetőtábláján december első hetében tesznek közzé.

Azok a másod-, harmad- és negyedéves, valamint mesterszakos hallgatók jelentkezhetnek, akik átlageredménye legalább 8-as. Az elsőéves egyetemisták csak abban az esetben pályázhatnak az ösztöndíjra, ha a középiskolában a generáció diákjai voltak. Azok a hallgatók, akik évet ismételnek, abszolvensek, munkaviszonyban vannak vagy betöltötték a 26. életévüket, nem jogosultak a támogatásra.

Az öttagú bizottság döntése alapján ötvenöt tanuló kapja meg az ösztöndíjat, melyet három-három hónapnyi összegben márciusban, áprilisban és májusban folyósítanak majd. A pályázathoz szükség van a személyi igazolvány fénymásolatára, valamint a beiratkozásról és az átlageredményről szóló bizonylatra. Ezeket a községi közigazgatási hivatalban kell átadni, ahol még egy űrlapot kell kitölteni.

Törökbecse
ösztöndíj

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.