Ugrás a tartalomra

Zsigó Róbert: A családoknak most van a legnagyobb szükségük a segítségre

2020.11.27
11:25
2020.11.27
18:02
A magyar kormány 2010 óta különös hangsúlyt fektet a családok támogatására, és ezt a segítségnyújtást kiterjesztette a Magyarország határain kívül élő magyar családokra is.

2018-ban elindult a Köldökzsinór program, amelynek két része volt, az egyik az anyasági támogatás, a másik a fiatalok életkezdési támogatása - mondta el a Pannon RTV-nek Zsigó Róbert. A családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: azt szerették volna ezzel kifejezni, hogy minden magyar gyermek kincs, mindegy, hogy hol születik, Magyarországon, vagy külföldön. Hozzátette, ezeket a támogatásokat szeretnék az elkövetkező időszakban is fenntartani.

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára, Magyarország: „Azt gondoljuk, hogy a családoknak határon belül és határon túl, most van talán a legnagyobb szükségük arra, hogy segítsünk. Az otthonteremtési program a családok mellett segít a gazdaságnak is, segít a vállalkozásoknak is, segít megőrizni a munkahelyeket vagy teremteni. A családoknak is most van a legnagyobb szükségük arra, hogy segítsük őket, amikor egy kicsit bizonytalanabbá vált a gazdaság helyzete. Nem véletlen, hogy most indul el a családtámogatási rendszernek az új eleme a CSED 100, nem véletlen, hogy az otthonteremtési támogatás is most van. Minden olyan eredményt, amit elértünk, azt mindenképpen szeretnénk megőrizni.”

Zsigó Róbert
családtámogatás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.