Ugrás a tartalomra

Hamarosan bővül és megújul a Vajdasági Klinikai Központ

2020.11.27
17:45
2020.11.28
06:58
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány kulcskérdésnek tartja az egészségügy fejlesztését - jelentette ki Ana Brnabić a Vajdasági Klinikai Központ rekonstrukciójáról szóló szerződés megkötését követően Belgrádban.

A szerb miniszterelnök elmondta, az intézmény felújítása egy korábban megkezdett projekt része.

A Vajdasági Klinikai Központ két új szárnyának alapkövét várhatóan 30-45 napon belül helyezik el. Az épülő objektumok 33 ezer négyzetméteren terülnek majd el, és 348 fekhellyel rendelkeznek. A többi között helyet kap majd a sebészeti részleg 16 műtővel, valamint intenzív ellátásra alkalmas helyiségek is.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „A nap, amelyre a vajdaságiak több mint három évtizede várnak. A nap, amikor lényegében egy új jövő kezdődik a vajdasági egészségügyben. Egy jövő, ami mindazoké, akik jobb Szerbiát szeretnének, akik a jólétét és fejlődést akarják abban az országban, amiben élünk.”

A kormány kulcsfontosságúnak tartja az egészségügyi rendszer erősítését - jelentette ki Ana Brnabić szerb miniszterelnök: „Ezért örülök, hogy a kormány működésének első 100 napján aláírhatjuk ezt a szerződést a Vajdasági Klinikai Központ kiépítéséről, mert ez egy jó jel arra vonatkozóan, hogy mi fog következni 2021-ben.”

A szerb miniszterelnök hozzátette, csaknem 80 egészségházat építettek, illetve újítottak fel az elmúlt időszakban. Ezekre 16 millió eurót különítettek el, valamint további 15 millió euró értékű egészségügyi fejlesztést is terveznek ezen a téren. Kórházak és klinikák felújítására, építésére pedig összesen több mint félmilliárd eurót költöttek.

Vajdasági Klinikai Központ
felújítások
szerződés
Ana Brnabić

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.