Ugrás a tartalomra

Százezrek tüntettek Franciaország-szerte

2020.11.30
13:08
Forrás
hirado.hu
Kilencvennyolc rendőr sebesült meg Franciaországban a hétvégi tüntetésben. Szombaton hetven francia nagyvárosban több mint százezren tüntettek a nemzetbiztonsági törvény módosítása ellen.

A szabályozás alapján a rendőrség tagjairól munkájuk elvégzése közben készült képek, felvételek közzétételét a hatóságok akár 45 ezer eurós bírsággal és egy év börtönbüntetéssel is büntethetik. A kormány a törvénnyel a rendőröket szeretné védeni a közösségi oldalakon szervezett gyűlöletkeltő felhívásokkal szemben. A szabályozás csak a rosszhiszemű tartalmak közzétételét bünteti, a tüntetők szerint azonban ezzel korlátozzák a médiaszabadságot és az esetleges rendőri túlkapásokról szóló tájékoztatásokat.

Franciaország
tüntetések
rendőr
nemzetbiztonsági törvény

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.