Ugrás a tartalomra

Szavazásra buzdítja a romániai magyarságot Potápi Árpád János

2020.12.02
14:26
2020.12.02
17:58
Forrás
Pannon RTV
A december 6-i romániai parlamenti választáson való részvételre buzdítja az erdélyi magyarságot, valamint a Románia területén kívül élő, szavazásra jogosult magyarokat Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár közösségi oldalán közzétett videoüzenetében kiemeli: szeptember 27-én a helyhatósági választások alkalmával az erdélyi magyarok már bizonyítottak, történelmi sikereket értek el a megyékben, városokban, kistelepüléseken. Hangsúlyozza: arra kéri a magyarokat, december 6-án újra menjenek el szavazni. 

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Szavazatukkal támogassák a magyar összefogás, az RMDSZ jelöltjeit. Fontos tudni azt, hogy decemberben nem csak az Erdélyben, Romániában élők szavazhatnak, hanem azok is, akik Magyarországon, illetve a diaszpórában élnek. Kérem, önök is menjenek el szavazni, mindenki szavazata nagyon számít. Az erdélyi magyarság jövője a tét.”

Románia
Erdély
szavazás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.