Ugrás a tartalomra

Több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának

2020.12.03
08:43
2020.12.03
08:49
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta António Guterres a rabszolgaság megszüntetésének világnapja alkalmából közzétett üzenetében szerdán.

Az ENSZ főtitkára arra figyelmeztette a világ kormányait, a civil társadalmat és a magánszektort, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy véget vessenek ennek a gyakorlatnak. A főtitkár kiemelte, hogy az ENSZ-nek a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetre hivatkozó becslései szerint ma is több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának, beleértve közel 25 millió kényszermunkást. Az etnikai kisebbségek, az őslakosok és a migránsok különösen veszélyeztetettek, és a rabszolgaság formái közt említette a gyermekmunkát, a munkaerő-kizsákmányolást, az adósrabszolgaságot, az emberkereskedelmet, a kényszerházasságot és a gyerekkatonaságot is. 

António Guterres
rabszolga
rabszolgaság

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.