Ugrás a tartalomra

Életfogytiglanra ítélték Magyarországon az Iszlám Állam katonáját

2020.12.03
13:42
2020.12.03
14:26
Forrás
MTI
Életfogytiglanra ítélte emberiesség elleni, emberölésekkel megvalósított bűntett miatt Haszan F. szír férfit, az Iszlám Állam egykori katonáját Budapestem a Fővárosi Törvényszék csütörtökön első fokon.

A tényállás szerint a fiatal férfi 2015 májusában a polgárháborús Szíriában részt vett legalább két gyilkosságban, köztük nyilvános lefejezésben. Az ügyész terrorizmus megállapítása és tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a védelem bizonyítottság hiányában felmentésért fellebbezett.

A férfit 2018-ban fogták el a magyar hatóságok Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren hamis okiratokkal, és időközben már elítélték embercsempészés és más bűncselekmények miatt.

A csütörtöki tárgyalás szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott, tucatnyi géppisztolyos őrizte a szír vádlottat.

ítélet
Iszlám Állam

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.