Ugrás a tartalomra

Új, monumentális előadással készül az Újvidéki Színház

2020.12.03
17:56
2020.12.03
18:02
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház idei harmadik bemutatója a francia–arab konfliktust dolgozza fel. Jean Genet A paravánok című művét Dino Mustafić állította színpadra.

A monumentális, három órás darabban az intézmény teljes társulata szerepel. Ez összesen 23 személyt jelent, vendégszereplőkkel kiegészülve.

Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésze elmondta: „Óriási munka volt. Nagyon örülök neki, egyébként hálás vagyok a szerepért is, és azért is, hogy ebben a munkafolyamatban részt vehetek. És tényleg, ilyen nagy és réteges munkát régen végeztem.”

A nézőközönség európai szintű színdarabot láthat a vajdasági székvárosban - jelentette ki Venczel Valentin, az intézmény igazgatója. Hozzátette, a vizuális élményt erősíti a külön képzőművészeti alkotásként értelmezhető díszlet is: „A színpadon a díszlet nem egy halott tárgy. Ez egy élő organizmus. Mondhatni a díszlet a darab 24. szereplője.”

Jean Genet A paravánok című antidrámája a különböző kulturális értékrendek összeegyeztethetetlenségéről szól, mely háborúba torkollik.

Pongó Gábor, az Újvidéki Színház színésze elmondta: „Antidráma. Mondjuk azt, hogy konfliktus nélküli dráma, viszont egy olyan történelmi kontextusba, helyzetbe van téve, ami maga a konfliktus, a háború.”

A darabot a tervek szerint december 5-én mutatják be Újvidéken. A járványügyi előírások értelmében a nézőközönség számát 51 főre korlátozták.

Venczel Valentin
Pongó Gábor
Crnkovity Gabriella
A paraván
előadás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.