Ugrás a tartalomra

Ezermilliárd forint babaváró támogatást folyósítottak tavaly július óta Magyarországon

2020.12.04
12:55
2020.12.04
13:04
Forrás
MTI
Ezermilliárd forint babaváró támogatást folyósítottak több mint 120 ezer igénylő párnak tavaly július óta Magyarországon - közölte a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán.

Novák Katalin közzétett videójában arra emlékeztetett, hogy a babaváró támogatás 10 millió forintos és kamatmentes, valamint szabadfelhasználású kölcsön, amely teljes egészében támogatássá válhat. Az első gyermek várásánál, a várandósság harmadik hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát, míg a harmadik gyermeknél a fennmaradó hitel teljes összegét. 

A miniszter bízik abban, hogy 2022 végéig tovább nő az igénylés és arra biztatta a 18-41 év közötti nőket, hogy éljenek a lehetőséggel. 

babaváró támogatás
Novák Katalin
családtámogatás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.