Ugrás a tartalomra

Orkánerejű szél Dél-Bánátban

2020.12.06
18:09
2020.12.06
19:43
Forrás
RHMZ, Pannon RTV
A széllökések elérhetik a 140 kilométer/órát is.

Vajdaságot is érinti az orkánerejű szél, amely leginkább a košavai térségben érezhető. Az általában erős, de időnként viharossá fokozódó délkeleti szél Vajdaságon belül Dél-Bánátban fúj legjobban. Torontálvásárhelyen jártunk, ahol a helyiek elmondták, szinte már hozzászoktak a barátságtalan, gyakran orkánerejű széllökésekhez.

Torontálvásárhelyen gyakoriak a viharos erejű széllökések. Lukács Olga helyi lakos szerint az elöregedett nyílászárók miatt néhány lakás és ház felfűtése is jóval nehezebb: „Ilyenkor nehezen lehet bemelegíteni mert befúj minden fele, pláne, ha öregházak, befújnak, az ablakok nem jók, ajtók, úgy, hogy hiába is tüzelnek, jobban ki viszi a szél.”

Varga László elmondta, a helyiek már megszokták a zord időjárást, ennek ellenére a mostani még a korábban tapasztalt szeleknél is túltesz: „Őszintén megmondjam, nem nagyon tetszik a szél, mert borzasztó kihat mindenre, tüzelésre, akinek van egy kis problémája az egészségével, arra is kihat. A tüzelésre meg sokkal több tűzrevaló kell.”

Hétfőn a hétvégihez hasonló, helyenként akár orkánerejű szél várható. A dél-bánáti térségben a szélerősség elérheti a 100, de akár a 140 kilométer/órát is.

Mi várható az erős szélen kívül?

A hétvégi enyhe időjárás után hétfőtől ismét borongós, szeles időre van kilátás térségünkben. A hét elején helyenként csapadék is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7, míg a legmagasabb 6 és 10 fok között alakul.

Kedden továbbra is felhős, de már szárazabb idő lesz. A szeles időjárás azonban továbbra is folytatódik.

A hét közepén ismét esőre, helyenként hóra és havas esőre számíthatunk. Csütörtöktől kezd majd csendesedni a szél.

szél
viharos szél
orkán
Dél-Bánát
előrejelzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.