Ugrás a tartalomra

Kedden kerül a szerbiai parlament elé a jövő évi költségvetés tervezete

2020.12.07
10:53
2020.12.07
16:38
Forrás
Pannon RTV
Mali: A járványhelyzet ellenére nagyberuházások is lesznek 2021-ben.

Január elsejétől 5,9 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege, míg a minimálbér 6,6 százalékkal - mondta el Siniša Mali a Szerbiai RTV műsorában. A szerb pénzügyminiszter hozzátette, az egészségügyi dolgozók bére is magasabb lesz jövőre. Ők 5 százalékos emelést kapnak. A közszféra alkalmazottjainak fizetése 3,5 százalékkal nő majd.

Szerbia 2021-es költségvetése holnap kerül a parlament elé. A tervek szerint 330 milliárd dinár összegben állami befektetéseket is tartalmaz, egyebek mellett autóutak kiépítésére fordítanak pénzt - tette hozzá Mali. A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy több mint 700 milliárd dinárnyi támogatást folyósított a kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia:
„- Az állam idén, amikor elkezdődött a krízis, határozottan, a megfelelő módon azonnal minden területen reagált a segélycsomagokkal a magánszférát illetően. Történelmünkben első alkalommal. Az állam segített a magánszférában dolgozóknak, 1 050 000 munkás kapott öt minimálbért.
- Megismétlődhet-e ez a következő évben, ami ezeket a minimálbéreket illeti?
- Nem zárom ki ennek a lehetőségét.
- Mitől függ majd ez? Ez részlegeket érint, vagy az egész gazdaságot?
- Függ a világgazdaság helyzetétől is, függ majd a gazdaság helyreállásának mértékétől és gyorsaságától a régióban, tehát nagyon komolyan vesszük a gazdasági politikánkat.”

költségvetés
parlament
Siniša Mali
segélycsomag
nagyberuházás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.