Ugrás a tartalomra

Jelentős nézetkülönbségek a brexit ügyében

2020.12.08
11:41
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Továbbra sincsenek meg a kellő feltételek a brexithez - állapította meg az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és Boris Johnson, brit miniszterelnök.

A felek hétfő este tárgyaltak telefonon, mintegy 90 percen keresztül, sikertelenül. Az Európai Unió és az Egyesült Királyság között jelentős nézetkülönbségek vannak: az egyenlő versenyfeltételek, a megállapodás betartatásának módozatai és a halászat szabályozása ügyében. Ezekről a kérdésekről személyes találkozón tárgyalnak majd az érintettek Brüsszelben. Amennyiben nem találnak megoldást, nem folytatódnak a tárgyalások Londonnal - mondta Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója. A brexit témaként szerepel majd az Európai Unió vezetőinek soron következő találkozóján. Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Távozásának napján 11 hónapos, átmeneti időszak kezdődött. 

Brexit
Ursula von der Leyen
Boris Johnson

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.