Ugrás a tartalomra

Több mint 70 millió fertőzött

2020.12.11
08:29
2020.12.11
12:20
Forrás
worldometers.info, index, MTI, Népszava
Több mint 70,7 millió a koronavírussal fertőzöttek száma a világon, a gyógyultaké pedig 49 millió - olvasható a worldometers.info oldalon.

A halálos áldozatok száma majdnem 1,6 millió. A fertőzés jelenleg 220 országban van jelen. A Covid-19 betegség továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol összesen már 16 millió fertőzött van, majdnem 300 ezren meghaltak és több mint 9,3 millióan meggyógyultak. Franciaországban 2,3 millió a fertőzöttek száma. Őket az Egyesült Királyság követi csaknem 1,8 millióval. Olaszország is hasonló helyzetben van mint Nagy-Britannia.

Kép: FoNet/AP

A védőoltás nem jelentheti a járvány megfékezését célzó korlátozások azonnali feloldását Nagy-Britanniában - hívta fel a figyelmet Chris Whitty, Anglia tisztifőorvosa. Szerinte az elkövetkező három hónapban még nem fognak az oltások kellő szintű védelmet nyújtani a koronavírus ellen. 2021 közepén már több oltás közül lehet majd választani - tette hozzá. Jelenleg a Pfizer-BioNTech-vakcina két személynél váltott ki allergiás tünetet, a brit gyógyszerfelügyelet szerdán figyelmeztette a polgárokat, hogy aki bármiféle élelmiszerre vagy gyógyszerre heveny allergiás tünetekkel reagál, egyelőre ne adassa be magának az ettől a gyártótól forgalmazott vakcinát.

Újabb szigorításokat jelentettek be Horvátországban a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Hétfőn az egész ország területén online oktatásra álltak át a középiskolák, eddig mindössze nyolc megyében szünetelt a tantermi oktatás. Az esetszám növekedése miatt legutóbb szerdán vezetett be szigorításokat a horvát kormány. Az intézkedések üzletekre és bevásárlóközpontokra vonatkoznak, 2000 négyzetméterig 16, afölött pedig 20 négyzetméterre juthat egy vásárló. A korlátozás holnap, azaz szombaton lép hatályba, és előreláthatólag január 10-éig lesz érvényben.

Egyelőre nem enyhít Szlovénia, mivel nem csökken a fertőzöttek száma az országban, így marad a másfél hónapja tartó zárlat. A szlovén kormány szerdai ülésén lazítani szeretett volna a korlátozásokon, újra akarta indítani a közösségi közlekedést, ki akarta nyitni a múzeumokat, a könyvtárakat, a galériákat, a fodrász- és szépségszalonokat, azonban ehhez heti bontásban 1350 alá kellene csökkennie az új fertőzöttek, 1200 alá a kórházban kezelt betegek számának. A szlovén kabinet szombaton tárgyal az illetékesekkel a korlátozások enyhítéséről vagy hosszabbításáról.

fertőzött
világ
koronavírus
járvány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.