Ugrás a tartalomra

Az uniós költségvetési megállapodás mérföldkő a járvány elleni védekezésben

2020.12.11
12:29
2020.12.11
12:37
Forrás
MTI
Az Európai Unió hosszú távú költségvetéséről és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó pénzalapról júliusban elfogadott megállapodás csütörtökön elért megerősítése mérföldkő a járvány elleni védekezés sikerében.

Ezt jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagországok vezetőinek kétnapos tanácskozását követően, pénteken.

A kormányfői fórum munkáját irányító Michel sajtótájékoztatóján közölte, hogy a korábban felmerült nehézségek áthidalását követően az EU-nak az oltóanyagok tagországok közötti méltányos és igazságos elosztásának kulcsfontosságú feladatára kell összpontosítania figyelmét.

A csúcstalálkozón elfogadott zárónyilatkozatba foglalt valamennyi területen elért megállapodás és döntések az EU egységét, összetartozását és bizalmát mutatják és erősítik. Bizonyítják, hogy az unió a nehéz és megosztó kérdések megoldásában is "képes a jó irányba terelni Európa jövőjét" - tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

Charles Michel
Európai Unió
költségvetés

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.