Ugrás a tartalomra

Több pénzzel gazdálkodik az MNT

2020.12.11
15:38
2020.12.11
16:44
Forrás
Pannon RTV
Módosult a Magyar Nemzeti Tanács költségvetése, erről ma elektronikusan szavaztak a testület tagjai. A járványhelyzet ellenére a tervezettnél több mint 14 százalékkal sikerült növelni a bevételeket és a kiadásokat.

A testület jóváhagyta a Szekeres László Alapítvány jövő évi munka- és pénzügyi tervét. Ennek fontos tétele a szomszédos telek megvásárlása, ahol újabb tantermekkel és közösségi terekkel bővül majd a VM4K. Emellett tanárlakásokat vesznek a Szabadkára utazó vendégelőadók elszállásolására.

A testület ismét megválasztotta a Pannónia Alapítvány műsorigazgatójának Kozma Zoltánt, aki jelenleg az MNT Tájékoztatási Bizottságának elnöke is.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Ami ugyancsak jó hír, hogy valamennyi tétel növekedett, legnagyobb mértékben viszont a helyi önkormányzatok támogatása. Ez arról árulkodik, hogy nagyon sikeres együttműködést tudtunk kialakítani ebben a szerencsétlen helyzetben, és ott, ahol kellett, az önkormányzatokat igyekeztünk támogatni, ugyanakkor ők is a nemzeti tanácsnak a támogatását növelték ilyen szempontból, tehát erre a 33%-os növekedésre soha nem volt példa az elmúlt időszakban.”

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
költségvetés
Kozma Zoltán
Pannónia Alapítvány

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.