Ugrás a tartalomra

Minden résztvevő győztesként távozott az idei aranycitera megmérettetésről

2020.12.17
17:23
2020.12.17
18:32
Forrás
Pannon RTV
A vírushelyzet miatt módosult körülmények jellemezték a 25. versenyt.

Idén nem hirdettek helyezetteteket, hanem az arra érdemesnek tartott produkciókat részesítették díjazásban. A vetélkedőre 16 pályamű érkezett videó- vagy hanganyag formájában. Szabó Gabriella, zsűritag: „Ennek nagyon sok előnye is, de hátránya is van. Ilyen esetben az ember nem figyeli, hogy, hogyan vonulnak ki, hogy hogy néznek ki a gyerekek, hanem csak, amit hall, azt tudja igazából értékelni. Épp ezért hiányzik a látvány hozzá. Mindenesetre izgalmas volt. Azt azonban megállapítottuk, hogy nem szeretnénk ezt így gyakran megoldani.”

Aranycitera 2020 díjban a Székelykevei Citerások, Szeles Veronika, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, valamint a muzslyai Kocsis Erik és Szalma Árpád citerakettős részesült.

A jeles alkalomra az elmúlt 25 év megméretéseit összegző riportgyűjtemény is megjelent. Németh Dezső, elnök, Gion Nándor Kulturális Központ, Szenttamás: „Itt megtalálható mind a 24 év műsora, fellépők, oktatók, az előadott számok, valamint a zsűri értékelése, a zsűritagoknak a személyazonossága, valamint a könyv második felében igyekeztünk képanyaggal is ezt a 25 évet bizonyítani.”

A szerző hozzátette, a gyűjtésben újságcikkek, a műsorfüzetek szövegei és a szervezet dokumentumai is helyet kaptak.

Aranycitera
verseny
győztes
citera
járvány
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.