Ugrás a tartalomra

Megváltoztatják a montenegrói egyházügyi törvényt

2020.12.18
12:09
2020.12.18
12:15
Forrás
MTI
Megváltoztatják azt az egyházügyi törvényt, amelyet egy évvel ezelőtt fogadott el a podgoricai parlament, és amely miatt hónapokig az utcára vonulva tiltakoztak a szerb ortodox hívők.

Ez az új montenegrói kormány javaslata. A jogszabály szerint a vallási közösségeknek dokumentumokkal kell igazolniuk, milyen ingatlanjaik voltak 1918 előtt, vagyis azt megelőzően, hogy Montenegró csatlakozott a Jugoszláv Királysághoz. A szerb ortodox egyház szerint emiatt ők jelentős ingatlanokat, egyebek mellett középkori templomokat és kolostorokat veszíthetnek el. Zdravko Krivokapić montenegrói miniszterelnök szerint az egyházügyi törvény alkotmányellenes volt, mert kétségbe vonta a magántulajdon fogalmát, ezért mindenképpen meg kellett változtatni. 

Montenegró
törvény módosítás
törvény
Zdravko Krivokapić
ortodox egyház

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.