Ugrás a tartalomra

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Minority SafePack

2020.12.18
13:17
Forrás
mandiner.hu
Döntő többséggel - 524 igen, 67 nem szavazattal, 103 tartózkodással - fogadta el az Európai Parlament a kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést támogató állásfoglalást - írja Facebook-oldalán Deli Andor vajdasági származású, fideszes EP-képviselő.

A Parlament az elfogadott állásfoglalásban megállapítja, hogy az unióban a legtöbb nemzeti és nyelvi kisebbségnek asszimilációs nehézségekkel és nyelvük elvesztésével kell szembenéznie, ami Európa nyelvi és kulturális elszegényedését eredményezi. A Parlament ezért az 1,1 millió európai polgár által aláírt „Minority SafePack – egymillió aláírás a sokszínű Európáért” európai polgári kezdeményezést támogatva jogszabályjavaslatot vár a Bizottságtól a helyzet kezelésére.

Minority Safepack

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.