Ugrás a tartalomra

30 millió a ritka betegségben szenvedő gyerekek gyógykezelésére

2020.12.18
14:43
2020.12.18
14:51
Forrás
Közlemény
Harmincmillió dinárt különít el költségvetéséből a tartományi kormány a ritka betegségekben szenvedő gyermekek gyógyíttatására.

Az összeget a Szerbiában sikeresen nem gyógyítható betegségek, állapotok és sérülések kezelésére létrehozott költségvetési alapnak fizetik be. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke szerint Szerbia az elmúlt években sokat tett a beteg gyermekek gyógyulása érdekében, és Vajdaság is csatlakozik ehhez az akcióhoz, mert minden beteg gyermek megérdemli az esélyt a felépülésre. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter hangsúlyozta, az alap 2014-es létezése óta több mint 200 kisgyereket küldtek el külföldre kezelésre. Erre több mint 11 millió eurót fordítottak.

beteg
betegségek
betegség
tartomány

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.