Ugrás a tartalomra

Videokonferenciát szervezett az Európai Tanács az új koronavírustörzs miatt

2020.12.20
20:14
2020.12.20
20:26
Forrás
MTI, Tanjug
A pénteken felfedezett vírustörzs gyorsabb terjedése aggodalmat váltott ki az Európai Unió vezetésén belül.

Videokonferenciát szervezett az Európai Tanács az újonnan felfedezett koronavírustörzs miatt. A megbeszélésen az Európai Unió tagállamainak vezetői megvitatták az új vírustörzzsel kapcsolatos információkat, illetve a lehetséges újabb intézkedések bevezetését terjedésének megállítása érdekében. Habár az uniós intézmények dolgozói hivatalosan pénteken már megkezdték a karácsonyi szabadságukat, és az illetékesek elutaztak Brüsszelből, az új koronavírustörzs terjedése miatt tárgyalást folytattak egymással online formában. Erre azért volt szükség, mert a pénteken felfedezett vírustörzs, és annak gyorsabb terjedése aggodalmat váltott ki az Európai Unió vezetésén belül. Az új vírustörzs megjelenése miatt egyébként már több ország megtiltotta az Egyesült Királyságból induló utasszállító repülők fogadását.

járvány
koronavírus
Európai Tanács

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.