Ugrás a tartalomra

Három nővér a Kosztolányiban

2020.12.21
21:49
2021.09.18
08:20
Forrás
Pannon RTV
December 30-án viszi színre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Csehov Három nővér című drámáját Puskás Zoltán rendezésében.

A szövegkönyvet Góli Kornélia írta, aki a rendezővel karöltve időszerű kérdéseket vitt a csehovi statikus szövegekbe, melyek egyébként az elvágyódásról, a boldogság kereséséről, a mozdulatlanságról szólnak. A három főszereplő tolmácsolásában a másság elfogadása fogalmazódik meg. Puskás Zoltán elmondta, a darab dokumentarista elemei saját életéből erednek, ami kihívást jelentett számára, mivel saját magát is a színpadra helyezi a közönség elé.

Puskás Zoltán, rendező: „Ezt a három embert megfogalmazzuk, mint transzszexuális egyént. Mi a célom ezzel? Nem transzponens, hogy valaki fogadja el és értse meg a melegeket és ezt a populációt, mindegy az, hogy meleg, vagy transzszexuális, vagy biszexuális, vagy bármilyen szexuális orientáltságú. Azt gondolom, hogy erről a témáról akkor tudunk finoman beszélni, ha nem akarjunk senkire ráerőltetni ezeknek az embereknek a fájdalmait, ezeknek az embereknek a kitaszítottságát.”

Három nővér
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka
Csehov

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.