Ugrás a tartalomra

A Bayern München játékosát, David Alabát választották Ausztriában az Év legjobb labdarúgójának

2020.12.22
11:15
Forrás
hirado.hu
A magyar válogatott Szoboszlai Dominik a harmadik helyen végzett a szavazáson.

A voksolást az APA osztrák hírügynökség szervezte, és az osztrák Bundesligában szereplő 12 csapat vezetőedzője adta le szavazatát. A győztes Alaba 33 pontot gyűjtött, másodikként Marcel Sabitzer, az RB Leipzig légiósa végzett 17 ponttal. Szoboszlai Dominik, aki a Red Bull Salzburgból az elmúlt héten a Leipzighez igazolt, 13 ponttal harmadik lett.

Alaba az idei évben mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayernnel, a Bundesliga és a BL mellett a Német Kupát, valamint a Német és az Európai Szuperkupát is megszerezte az együttessel.

A védő szerződése a mostani idény végén lejár Münchenben, a hosszabbításról egyelőre még nem született megállapodás.

Szoboszlai az idén a Salzburg meghatározó játékosává vált, majd válogatottbeli társainak, a kapus Gulácsi Péternek és a védő Willi Orbánnak a csapatához, a német élvonalban harmadik helyen álló Red Bull Leipzighez igazolt.

David Alaba
Szoboszlai Dominik
Ausztria
az év legjobb labdarúgója

Most

07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.