Ugrás a tartalomra

A jövő évi költségvetésről döntenek szerdán Szabadkán

2020.12.22
13:03
2020.12.22
17:14
Forrás
Pannon RTV
A 2021-es költségvetés lesz az egyik fő napirendi pont Szabadka Város Képviselő-testületének holnapi ülésén. Emellett a megvalósításra váró nagyberuházásokról és más témákról is vitáznak majd a képviselők.

A tervek szerint Szabadka Város 2021-es költségvetésének bevételei mintegy 5,7 milliárd dinárt tesznek ki, a kiadások oldalán pedig hozzávetőlegesen 6,1 milliárd dináros összeget láttak elő. A költségvetési hiány ezzel 414 millió dinár lesz, ami a törvény által meghatározott kereteken belül fog mozogni - mondta dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke. „Minden önkormányzat nagymértékben függ a bérek után fizetett adók megvalósításától, éppen ezért abban vagyunk érdekeltek, és azért szurkolunk, hogy a Szabadka területén működő cégek a vírushelyzet dacára is megfelelően tudjanak működni, és ne kelljen elbocsátásokat eszközölniük, és megfelelő gazdasági tevékenységet tudjanak kifejteni, hiszen ez ezeknek a cégeknek is az érdeke, de a városnak is az érdeke.”

A járványhelyzet miatt a 2021-re tervezett költségvetés jelentősen kisebb, mint a tavalyi, ennek ellenére több nagyberuházásra is jut pénz. „A Népszínház felújítására, az Wellness-központra, a Kolevkára és a Gerontológiai Központ befejezésére is vannak eszközök. Ezen kívül pedig több kisebb beruházás is meg fog valósulni. Amit fontosnak tartok, az az, hogy a művelődéssel, tájékoztatással, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek támogatására is beterveztünk pályázati eszközöket.”

Szabadka Város Képviselő-testületének soron következő ülése szerda reggel 9 órakor kezdődik.

Szabadka
költségvetés
VKT
napirend
nagyberuházások

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.