Ugrás a tartalomra

Kitört az Etna

2020.12.23
07:30
2020.12.23
07:42
Forrás
nepszava.hu
Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.

A vulkán éjszaka tört ki. A sötétben magasba szökő, izzó rögöket Catania és Taormina városából is látni lehetett. Kisebb lávafolyás is elindult az Etna délkeleti kráteréből. Az olasz geofizikai intézet fokozatosan erősödő rezgéseket és energiaszintet mért a vulkán térségében. Lakott területet a kitörés nem fenyeget. A legközelebbi város, Catania repülőterét egyelőre nem zárták le, de a veszélyesnél egy fokozattal kisebb, narancsszínű riasztás lépett érvénybe. Ez annyit jelent, hogy ha a vulkánkitörés, esetleg a magasba lövellt hamu és rögök a légiközlekedést fenyegetnék, akkor felfüggesztik a térségben. 

Etna
Szicília
vulkánkitörés
Olaszország
földrengés

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.