Ugrás a tartalomra

Ismét megméretteti magát a Dakar-ralin Saghmeister Gábor

2020.12.24
15:08
2020.12.24
16:52
Forrás
Pannon RTV
Szaúd-Arábia megerősítette, hogy januárban megrendezi a hagyományos Dakar-ralit, annak ellenére is, hogy az arab ország vasárnap felfüggesztette nemzetközi járatait a koronavírus több országban észlelt mutációja miatt.

Szerdán megérkeztek a repülőjegyek Saghmeister Gábor motoroshoz is, aki már szombaton indul a közel-keleti országba. A Dakar főszervezői a járványügyi helyzetre való tekintettel csak charter járatokat indítanak, más módon nem tudnak a versenyzők belépni Szaúd-Arábiába. A jegyeket is kizárólag a rangos verseny főszervezőin keresztül lehetett megvásárolni - magyarázta a motoros. Saghmeister Gábor elmondta, szigorú szabályokat kell betartani és idén az újságírók nem hagyhatják el a Dakar tábort sem. A szerbiai versenyző minden szigorítás ellenére örül, hogy tizennegyedszer is próbára teheti magát és bizakodó a versenyt illetően.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Kilencszer értem eddig a Dakaron célba, nagyon szeretnék tizedik alkalommal beérni a Dakarnak a céljába. Top 15 az én kategóriámban, tehát abban a kategóriában, amiben én indulok, kizárólag csak magamra számíthatok. Szerelő nélküli kategóriáról beszélünk, ami azt jelenti, hogy amikor beérkezek a célba minden este a Dakaron akkor saját magamnak szerelem a gumit, az olajat, cserélem a szűrőket, a komplett motorkarbantartást én végzem.”

Dakar
Dakar-rali
Saghmeister Gábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.